Seksdating informatiebaken

Archief

Vraagstelling

Ervaringen met seksdating?

Alles wat je moet weten over: tantra (update 2016)

Tantra is een van de esoterische tradities die deel uitmaken van het hindoeïsme, boeddhisme en jaïnisme. In het Sanskriet staat tan voor ‘expansie’ en ‘tra’ voor bevrijding, ook wel tantrische yoga of tantra yoga genoemd.

Tantra is een rituele praktijk uit de Vedische traditie, die gericht is op geestelijke verruiming en bevrijding. In de tantra ligt de nadruk op de ontwikkeling van menselijke sterkte, zowel door middel van meditatie alsook door de directe confrontatie met moeilijke omstandigheden voor het overwinnen van angsten en zwakheden.

De kennis van yoga Tantra komt voort uit de Shaiva Tantras, een aantal verfijnde en relatief moderne yogische teksten die rond de negende eeuw in Noord-India verschenen en tot ongeveer 50 jaar geleden relatief geheim bleven. Het concept is simpel: alles wat in je geest voorkomt is gemaakt van bewustzijn, andergezegd: bewustzijn is energie.

Tantra-praktijken gaan meer over het beheersen en begrijpen van onze eigen energie, in het bijzonder tijdens seksule omgang. Seksuele energie wordt beschouwt als een element van de menselijke natuur. Zoals Rashmi Tantra, een Indiase Tantra yoga lerares, verklaart, “Tantra accepteert de menselijke natuur zoals het is en confronteert deze energie, in plaats van het vermijden / ontkennen van de menselijke natuur en menselijke verlangens. Tantra beschouwt seks niet als ‘onzuiver’’.

Verschillende modaliteiten van wat sommigen Tantra en anderen ‘heilige seksualiteit’ noemen, zijn ontstaan en kunnen voordelen bieden aan zowel moderne paren als individuen. Rashmi legt uit: “Een ieder kan profiteren van klassieke Tantra – vooral paren. Bij het beoefenen van een Tantrische levensstijl vinden partners balans, harmonie en vervulling binnen in plaats van eisen en verwachtingen van elkaar. Eisen en verwachtingen leiden vaak tot schuld, wrok, depressie en de uiteindelijke beëindiging van de liefderelatie.”

Tantra vereist oefening, geduld en tijd. Wanneer mensen zeggen dat ze vier uur tantrische seks hebben gehad, betekend dat niet dat ze vier uur seks hebben. In depraktijk gaat het om verlengen van penetratie en orgasme om zo langzaam mogelijk ware opwinding in lichaam en geest op te bouwen door ademhalingstechnieken, meditaties, voorspel zonder aanraken en genitaal voorspel.

Tijdens de gemeenschap zelf is het belangrijk om het rustig aan te doen. Even knuffelen tussen het aannemen van nieuwe posities, een stapje terugnemen als je het gevoel hebt dat je partner te snel een orgasme zal krijgen.

Het is natuurlijk aan te raden de juiste literatuur te raadplegen of een workshop bij te wonen om het principe en de filosofie van Tantra succesvol toe te kunnen passen.

Er zijn echtparen die door deze methode niet alleen hun liefdesleven, maar hun gehele relatie weer op zien bloeien. Zeker het proberen waard voor alle echtparen.

De Cockring

© 2019 Adults4u All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.